Cégünk immár 16 éve forgalmazza az Eset termékeit, amelyek egyre nagyobb választékban, tudással állnak mind több és több elégedett ügyfél szolgálatában.

Már nem csupán az otthoni felhasználók igényeit elégítik ki, de a kis-, közép- és nagyvállalatok kívánalmainak is megfelelnek.

Amíg eleinte csak Windows operációs rendszerre fejlesztették őket, ma már elmondható, hogy Linux és Android környezetben is megállják a helyüket.

Eleinte csak vírusvédelmet biztosított, de ma már fejlett tűzfalat is tartalmazó változattal is rendelkezik, létezik szülői felügyelet komponens is, de a kor követelményeinek megfelelően az adatszivárgás ellen is védelmet tud nyújtani eszközfelügyelet modulja segítségével.

Mind több és több az olyan behatolási kísérlet az internetre kötött számítógépek és okos eszközök ellen, amely a beépített kamerát és mikrofont kihasználva igyekszik információt szerezni az eszköz használójáról és annak környezetéről. Az eszközfelügyelettel ez is megakadályozható.

Az elszaporodó támadások másik nagy köre a zsarolóvírusok. Ezek nem törlik a felhasználó adatait, hanem pillanatok alatt titkosítani próbálják, illetve védelem hiányában ezt meg is teszik.

Az Eset termékek egy körében ezen, zsaroló vírusok elleni modul is jelen van, így hamar felismeri és blokkolja a nagytömegű írási művelettel próbálkozó kártevők futását.

Az úgynevezett sandbox technológia segítségével még a programok futása előtt képes virtuálisan tesztelni, milyen kifelé és befelé irányuló műveleteket kíván a futtatni szándékozott program végrehajtani. A gyanús tevékenységeket így még az előtt meg tudja akadályozni, mielőtt a tényleges futás bekövetkezni. Ezért a tényleges futtatást blokkolja és a felhasználót erről tájékoztatja (beállítható, milyen tevékenységekről, milyen hiba-, vagy tájékoztató üzenetek jelenjenek meg a képernyőn.